Gå til indhold

DTU

En hjemmeside der er et teknisk universitet værdig

Ambitionen var at skabe en Sitecore-baseret multisiteløsning, som skulle have en central rolle i formidlingen af viden fra DTU. 

DTU er et teknisk eliteuniversitet med international rækkevidde, og med en mission om at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet.

Udfordring

I 2012 besluttede DTU, at de havde behov for en ny hjemmeside, som skulle være omdrejningspunktet for vidensdeling fra DTU og til samfundet. Det indebar også at løsningen skulle samle DTUs fagsystemer, hvilket skulle effektivisere og forbedre arbejdsgange og brugen af hjemmesiden. 

En løsning i verdensklasse

Løsningen er karakteriseret ved en høj grad af integration med en række af DTU's fagsystemer, bl.a. kursusadministration, brugerdatabaser, publikationsdatabaser og jobdatabase. Løsningen stiller data til rådighed for brugerne og skaber en positiv spiral af øget nytte af systemerne. F.eks. kan forskere se, at deres publikationer bliver synlige i Google, hvilket styrker forskernes interesse i at holde publikationsdatabasen ajourført.

Webredaktionen består af mere end 200 redaktører, hvilket betyder store mængder af indhold og nyheder. I det redaktionelle arbejde giver løsningen mulighed for, at man kan tilrettelægge sit arbejde efter nyhedslister, og som slutbruger har man mulighed for at filtrere og abonnere på indhold og nyheder inden for emner og forskergrupper i samme kontekst.

Prisvindende resultat

Med prisen "Sitecore of the Year 2013 - Best Public Site" har DTU fået en løsning, der er et teknisk eliteuniversistet værdigt, og med +600 sites, 30.000 indholdssider og 200.000 unikke besøg per måned er DTU en af Danmarks absolut største Sitecore-løsninger.

Netmester har stået for udvikling, implementering og efterfølgende support af løsningen. Designet er leveret af Make.